Thornton-le-Dale, North Yorkshire
Designer: Smiths Gore – York

Conversion of typical North Yorkshire barn into a substantial dwelling. Utilising recycled stone, roof tiles and incorporating traditional local building techniques. New extension built out of local stone integrates well with existing barn.
Specification

Extensive masonry and pointing in lime mortar.
Re-roofed utilising salvaged clay pan tiles.
‘A’ frame roof trusses.
Mezzanine floor providing split level bedroom and bathroom with glazed screen overlooking lounge area.
Underfloor heating throughout.
Purpose made oak windows and oak lintels reflecting local style and character.
Many internal features include inglenook fireplace and built in window seats.
Fitted kitchen and luxury bathrooms.
Electrical,plumbing and heating installations.